دروازه هند؛ نماد غرور ملی و میعادگاه خاطرات جنگ
پیش از پرداختن به دروازه هند دهلی نو India Gate, New Delhiباید اذعان داشت که کشور هند، کشوری پهناور است و مکانهای بسیاری برای گشت و گذار و تفریح در آن وجود دارد؛ اما در هر شهر جاذبههای گردشگری و توریستی جای گرفته که وجود آنها در برنامه سفر، امری الزامی به شمار میآید. از همین روی بازدید از دروازه هند یا ایندیا گیت India Gate یکی از همین ضرورتها خواهد بود.
کشور هند تاریخ پر فراز و نشیبی داشته و در زمانهای دور به عنوان یکی از ثروتمندترین سرزمینهای جهان شناخته میشده است. به همین دلیل همواره مورد تاراج و دستدرازی کشورهای پر قدرت یا همجوار خود بوده است. متاسفانه به دلیل وجود جنگهای متعدد بسیاری از آثار مهم این سرزمین تاریخی از بین رفته و خسارت مالی و جانی زیادی به هندیها وارد شده است.
اما در این مقاله از صوفی گشت ما قصد داریم تا به یکی از جاذبههای توریستی اسرارآمیز و بینظیر این سرزمین کهن، به نام دروازه هند دهلی نو بپردازیم و نکات ضروری در راستای شناخت آن را به شما عزیزان ارائه دهیم. اگر قصد سفر به هند و بازدید از این مکان جذاب را دارید بهتر است که حتما تا پایان مطالب با ما همراه باشید.
فلسفه ساخت دروازه هند در دهلی نو
در گام نخست از دروازه هند به عنوان نماد ملی یاد میشود چرا که این جاذبه تاریخی امروزه یادبودی است از 82000 سربازی که در سال 1914 میلادی، یعنی مصادف با جنگ جهانی اول، کشته شدند. این سربازان سعی داشتند تا از وطن خود در مقابل ارتش کشورهای فرانسه، فنلاند، شرق آفریقا، انگلستان و غیره دفاع کنند.
درست است که هند در جریان جنگ جهانی اول خسارتهای بسیاری را متحمل شد اما دروازه هند دهلی نو به گونهای ساخته شده است که نماد پیروزی و افتخار این کشور باشد. این سازه به عنوان یکی از یادبودهای جنگ جهانی اول 42 متر ارتفاع و 1/9 متر عرض دارد و در سال 1931 میلادی توسط یکی از معماران مشهور این سرزمین به نام سر ادوین لوتینز (Sir Edwin Lutyens) بنا شده است.
در ابتدا قرار بود که ایندیا گیت India Gate تنها یادآور سربازان از دست رفته در جنگ جهانی اول باشد اما امروزه به عنوان نمادی از فداکاریهای همه سربازان و نظامیان هندی در طول تاریخ این کشور از آن یاد میشود و اهمیت معنوی بسیاری دارد.
اگر شما به بلوار راجپات Rajpath در دهلی نو بروید با میدان بزرگی رو به رو خواهید شد که در میانهی آن، سازه دروازه هند بنا شده است. محوطه شش ضلعی میدان دروازه هند چیزی حدود 306000 متر مربع مساحت و 625 متر قطر دارد و حتی از دور دستها نیز به خوبی قابل مشاهده است.
ساختار معماری و طراحی دروازه هند
در بنای زیبا و چشمگیر دروازه هند دهلی نو از گرانیت، ماسه قرمز و مرمر استفاده شده است و به همین خاطر به رنگ قرمز کمرنگ دیده میشود. طراح این دروازه بر این تلاش بوده است تا به دور از اعتقادات مذهبی یا احزاب مختلف، این بنا را طراحی کرده و به نحوی عمل کند که هویت آن مورد توجه و احترام همه قشرهای جامعه با هر دیدگاهی قرار بگیرد.
به همین دلیل در ساخت آن از سبک معماری آزاد استفاد شده است.
اگر به عکسها و تصاویر مربوط به دروازه هند نگاه کنید به وضوح مشخص است که در ساخت این بنا از طاق پیروزی الهام گرفته شده است یا به عبارتی از آن الگوبرداری کردهاند. طاق پیروزی فرانسه Arc de Triomphe هم برای زنده نگاه داشتن یاد سربازانی ساخته شد که در دوران امپراتوری ناپلئون بوناپارت جان خود را از دست دادند. البته این بنا بینهایت از طاق پیروزی فرانسه بزرگتر و دیدنیتر است.
مراسمهای یادبود در دروازه هند
نقش ایندیا گیت در مراسمهای استقلال هند بسیار پر رنگ است و از همین روی مراسمات یادبود مختلفی در این محل برگزار میشود. هر ساله در تاریخ 26 ژانویه مصادف با هفت بهمن ماه به مناسبت روز ملی هندوستان، رژهای در اطراف این بنا بر پا میگردد.
این رژه از مقابل خانه رئیس جمهور هندوستان آغاز شده و در مقابل دروازه هند دهلی نو پایان مییابد. این رژه را باید یکی از منظمترین رژههای هندوستان که عظمت و شکوه ارتش این کشور را به نمایش میگذارد، قلمداد کرد.
به هنگام بازدید از دروازه هند در شب برگزاری این رژه یادبود با مراسم آتشبازی در آسمان مواجه میشوید که برای هندیها شبی بسیار مهم است و مردم بومی برای حضور در این شب، از تمام ایالتها به این مکان تاریخی حجوم میآورند.
مکانهای نزدیک به دروازه هند
در نزدیکی دروازه هند دهلی نو India Gate, New Delhi بنای یادبود دیگری به نام عمار جوان جوتی از جنس سنگ مرمر سیاه در فاصله کمی از این دروازه قرار دارد که روی آن نماد کلاه یک سرباز ساخته شده است. بنای یادبود عمار جوان جوتی در 6 ژانویه 1972 میلادی به دستور ایندیا گاندی نخست وزیر وقت ساخته شد. این شخص در واقع یکی از نظامیان هندوستان بود که در تاریخ 27 سپتامبر در سال 1947 میلادی توانست از کشور خود در مقابل مهاجمان پاکستانی دفاع کند و از همین روی این پیروزی برای مردم هندوستان بسیار حائز اهمیت است.
شب هنگام در چهار طرف مقبره عمار جوان جوتی مشعلهای پر نور روشن میشود که به یادبود سربازانیست که در جنگهای علیه هندوستان جان خود را از دست دادهاند و جنازههایشان مفقود شده است. دروازه هند دهلی نو و یادبود بنای عمار جوان جوتی در فضای پارک قرار دارد که چمنکاریهای زیبایی آن را آراسته و معمولا هندیها همه ساله پیروزی را در آن جشن میگیرند و با گل و عود هندی، دور تا دور قبر جوان جوتی را تزئین میکنند.
همچنین هنگام غروب آفتاب مردم هند و توریستها به این فضای سبز آمده و از حضور در این محوطهی اصیل و تاریخی، لذت میبرند. در همین پارک حوضچهای زیبا بنا شده است که فضای پارک را تا حدی خنک میکند و وجود آن امکان تفریح قایقسواری برای ساکنان دهلی و گردشگران را ممکن ساخته است. عصرها و شبها این جاذبه دیدنی یکی از مکانهای زنده هندوستان است که میتوانید برای گردشگری در دهلی نو به پیادهروی در آن پرداخته و از گپ و گفت با اهالی محلی و شنیدن داستان این بنا از زبان آنها، لذت ببرید.
مسیرهای دسترسی به دروازه هند
برای دسترسی به ایندیا گیت بهتر است که از مترو استفاده کنید و در ایستگاه Central Secretariat از قطار پیاده شوید. این بنای تاریخی نیاز به پرداخت هیچ ورودیهای نداشته و به صورت 24 ساعته باز است. اما بهترین ساعت برای بازدید از غروب آفتاب تا ساعت 23 شب خواهد بود.
سخن پایانی
بسیاری از کشورهایی که در طول تاریخ با جنگهای متعدد دست و پنجه نرم کردهاند، به عنوان یادبود سربازان و نظامیان از دست رفته در این جنگها، سازههایی جذاب و زیبا در شهرهای اصلی خود به وجود آوردهاند. حال در نظر بگیرید که یکی از این بناهای چشمگیر و شگفتآور در کشور هند، کشوری پر از رمز و راز و زیبایی واقع شده باشد. کشوری که تاریخی پر فراز و نشیبی را پست سر گذاشته و شاهد رخدادهای گوناگونی بوده است.
دروازه هند دهلی نو بنایی است که در این مقاله از صوفی گشت به معرفی آن پرداختیم و سعی داشتیم که تمامی موارد، نکات و ویژگیهای این بنای یادبود جنگ جهانی اول را به شما عزیزان ارائه دهیم. امیدواریم که با خواندن مطالب بیان شده به خوبی متوجه اهمیت بازدید از این بنای تاریخی و دیدنی شده باشید. ممنون که تا پایان با ما همراه بودید.